Boek Deel 3

Ik verbaas me steeds weer hoe weinig er bekend is over de inhoud van het vakgebied. Iedereen weet dat in dit beroep veel menselijk leed de revue passeert. Omstanders kunnen hun ogen sluiten of wegkijken maar wij als hulpverleners hebben deze keuze niet.

Het is iets te makkelijk om te zeggen dat we er zelf voor gekozen hebben. Voor het werk hebben we gekozen inclusief de heftige momenten. Maar buiten ons werk om zijn wij net zo kwetsbaar en vatbaar voor ellende.

Ook binnen onze gezinnen komt er veel leed om de hoek kijken. Een collega die vlak na zijn nachtdienst, op weg naar huis wordt aangereden en vervolgens overlijdt. Een ander wordt aangereden terwijl ze hulp staat te verlenen op de snelweg. Collega’s op zeer jonge leeftijd, in de bloei van hun leven en carrière worden getroffen door kanker en overlijden na een korte of lange doodsstrijd. Een andere ervaren collega overleeft een zware crash tijdens een inzet ternauwernood etc.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van het leed wat ons als hulpverleners ook niet gespaard blijft. Binnen enkele seconden staan we zelf aan de andere kant van de lijn en vestigen onze hoop op degene waar we al jaren mee samenwerken en liters koffie mee hebben gedronken.

Beste Ronald

Ik heb op de reis van Sao Paolo naar Amsterdam je boek deel III gelezen en ben wederom erg onder de indruk van je ‘avonturen’ en ervaringen maar vooral van je menselijkheid, eerlijkheid en rechtlijnige aanpak, zonder dat je het gevoel van empathie en mededogen voor je patiënten verliest. Respect is het enige woord wat hier op zijn plaats is. Ik kan alleen maar hopen als mij of mijn gezin iets naars overkomt dat een vakman van jouw kaliber als hulpverlener ten tonele verschijnt.

Hartelijke groeten

John van den Heuvel
Misdaadverslaggever

Deel 3 is in beperkte oplage leverbaar en te bestellen via onderstaande link:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/maar-ik-heb-helemaal-geen-centjes-voor-de-begrafenis-deel-3