Info

2012-09-04 15.19.14

Ronald de Jong is in-service opgeleid als A-verpleegkundige met CCU (hartbewaking) aantekening en heeft daarnaast in deeltijd zijn HBO-Verpleegkunde doorlopen. Hij is volledig SOSA gecertificeerd en BIG geregistreerd.

Zijn motoropleiding heeft hij met succes afgesloten aan de politieacademie in Apeldoorn. Regelmatig volgt hij rij-trainingen waarbij zijn vaardigheden op peil gehouden worden met betrekking tot het rijden met optische / geluidsignalen en de daarbij behorende ontheffingen.

Hij is tot op heden 38 jaar fulltime werkzaam als ambulanceverpleegkundige, waarvan de laatste 11 jaar tevens als First/Rapid  Responder.

Als auteur heeft hij het de boeken: “Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis”,  Deel 1 , 2 en 3 (33 / 38 jaar ambulancehulpverlening) geschreven. Deze  boeken zijn inmiddels door duizenden belangstellenden gelezen. Het derde en laatste deel is in april 2019 uitgegeven.

Naast zijn huidige functie is hij onder meer werkzaam geweest als repatriërings verpleegkundige, meldkamer centralist, Officier van Dienst Geneeskundig en motorlanceverpleegkundige. Hij heeft vele jaren als BLS-instructeur lesgegeven aan diverse groeperingen waaronder de off-shore. Nu geeft hij regelmatig trainingen op het gebied van medisch/technisch handelen aan gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgt hij themamiddagen over het zeer actuele onderwerp PTSS, de-escalerend werken. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd om ambulance gerelateerde onderwerpen nader toe te lichten. Hij is part-time werkzaam als Avond-Nachthoofd bij een grote regionale verpleeg- cq zorginstelling. Hij zet zich in als trainer voor collegiale ondersteuning bij een wereldwijde organisatie die zich bezig houdt met crisis interventie (peer-supporter).

Regelmatig schrijft hij blogs over actuele onderwerpen in de gezondheidszorg of aanverwante zaken die de aandacht van de media trekken. Zijn blog:  “Mitch, de nekklem en de rellen”, is tienduizenden keren bekeken. De blog haalde zelfs de hoofdpagina van het landelijke Politie Intranet en werd door RTL 4 en de landelijke dagbladen onder de aandacht van het publiek gebracht.

De afgelopen jaren heeft hij meegewerkt aan legio interviews bij de publieke en lokale radio omroepen en de commerciële TV zenders: RTL 4 / RTL 5 / SBS 6. De regionale radio en TV stations en lokale en landelijke dagbladen haakten hierop in. Veel dank is verschuldigd aan o.a. John van den Heuvel (misdaadverslaggever) die zijn boek gepromoot heeft in RTL Boulevard en in het dagblad de Telegraaf. Humberto Tan en Daphne Deckers hebben in hun programma’s van respectievelijk RTL Late Night en Koffietijd zijn boek onder de aandacht van de Nederlandse publiek gebracht. Het programma 112 Noodzaak van RTL 5 heeft aan de hand van zijn belevenissen de agressie tegen ambulancehulpverleners vanuit de praktijk belicht. Hij bedankt de publieke- en commerciële omroepen dat ze hem in de gelegenheid hebben gesteld om de kijkers een blik achter de schermen van de ambulancehulpverlening te geven. Regelmatig wordt hij door de media benaderd, om op persoonlijke titel, zijn mening te geven over ontwikkelingen of onderwerpen, die betrekking hebben op de ambulancehulpverlening in de meest uiteenlopende situatie’s. Vanaf 01-01-2017 verdwijnt de stethoscoop definitief uit de jaszak en mag hij na 38 jaar gebruik maken van de vervroegde uittredingsregeling. Hij gaat zich vanaf nu meer bezighouden met bloggen en het schrijven boeken.